26 Ocak 2010 Salı

Tesis Planlama Yazılımları

FLAP







İnteraktif küçük bir uygulamadır,çeşitli sezgiselleri anime ederek tesis düzenleme sürecini işletir.Kullanıcı tarafından veya rastgele üretilmiş verileri de işleyebilir.


FLAP çeşitli departmanların düzenlemesini optimum etmeden önce daha önceden belirlenmiş tesisin bütün boyutları için; departmanların ilgili boyutlarını girdi olarak alır.Tam olarak birimin harici yapısına etki edebilen FLAP departmanları dikdörtgen boyutlu veya değişkenler alanlar olarak saklar.


FLAP program tesis düzenleme problemleri için grafiksel bir yöntem sunar.Kullanıcı problem üzerinde tam bir kontrole sahiptir.Problem çözümü yapılır,veri üretilir,süreç görselleştirilir.


Programı görmek için:


http://riot.ieor.berkeley.edu/riot/Applications/flap/ bu adrese girin "Launch Facilities layout applet" i tıklatın.Program java tabanlıdır.Yalnız download ederken readme yi mutlaka okuyun.Program bildiğiniz exe windows gibi programları gibi çalışmıyor.Komut satırından başlatmanız gerekiyor. Ya da dilerseniz bu işlerle hiç uğraşmayın verdiğim adresten programı kullanın.






VIP-PLANOPT





VIP-PLANOPT Mühendisler,endüstriyel planlamacılar,tesis tasarımcıları ve mimarlar için tesis düzenleme optimizasyon aracıdır.gerçek dünya endüstriyel tesis düzenleme problemlerini çözer.VIP-PLANOPT Flap a nazaran daha geniş kapsamlı detaylı bir program.Tabii olarak ücretli olması da normaldir.Aşağıda verdiğim adreste programın ücretsiz sürümü yer alıyor.Yalnız bu sürümde programa bazı sınırlamalarla gireceksiniz.Deneme amaçlı kullanım için işinize yarayabilir.


Programın ücretsiz sürümünü kullanmak için http://www.planopt.com/VIP-PLANOPT/evaluation.html bu adresdeki formu doldurup gönderiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder