9 Nisan 2010 Cuma

Tedarik Zinciri Yönetimi

Günümüzün küresel pazarlarında giderek kısalan ürün ömür çevrimleri ve artan müşteri beklentileri işletmeleri dikkatlerini kullandıkları tedarik zincirlerine yöneltmeye ve bu tedarik zincirlerine yatırım yapmaya zorlamaktadır. Bu ve iletişim ve ulaşım teknolojilerindeki sürekli gelişim tedarik zincirlerinin ve zincirleri yönetmekte kullanılan tekniklerin sürekli olarak evrimine yol açmaktadır.



Tipik bir tedarik zincirinde hammaddeler ve ürünler bir veya daha fazla fabrikada üretilmekte, geçici olarak depolanmak üzere depolara gönderilmekte, daha sonra parekandecilere ve müşterilere sevk edilmektedir. Dolayısı ile etkin bir tedarik zinciri yönetimi için tedarik zinicirinin farklı düzeylerindeki etkileşimleri gözönünde bulundurmak gerekmektedir. Tedarik zinciri ( Bazen Lojistik ağı da denmektedir.) tedarikçilerden, imalat merkezlerinden, depolardan ve tesisler arasında akan hammadelerden, ara mamüllerden ve nihai mamüllerden oluşmaktadır.

Tedarik zincir yönetimi; tedarikçileri, imalatçıları, depoları ve mağazaları etkin bir şekilde bütünleştirerek, malları doğru miktarda, doğru yerlere, doğru zamanda ulaştırmak sureti ile tüm sistemin maliyetlerinin en aza indirilmesi ve aynı zamanda hizmet düzeyi ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılan yaklaşımlar bütünüdür.

Kitaplar

Lojistik Tedarik Zinciri Yönetimi
Hakan Keskin
NOBEL YAYIN DAĞITIM
fiyat:10 tl

Tedarik Zinciri Yönetiminde Stratejik İttifak Olarak Üçüncü Parti Lojistik

Sonay Zeki Aydın
Fakülte Kitabevi / Yayınevi Genel Dizisi

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminin Yöntem ve Kavramları
Ruhet Genç Detay yayıncılık
fiyat:12.50 tl

Tedarik Zinciri Yönetimi

Hasan Kürşat Güleş/ Hasan Bülbül/ Turan Paksoy/ Eren Özceylan
GAZİ KİTABEVİ
fiyat:13.50 tl

Web Kaynakları

TZY ve Lojistik Uzmanları bilgi paylaşım sitesi

Sitenin eğitimler bölümünde UTİKAD'ın düzenlediği TZY ve Lojistik eğitim içeriklerine göz atabilirsiniz.Kitaplar bölümünde satınalma,lojistik,tzy,taşımacılık yönetimi,teknoloji yönetimi,pazarlama,dış ticaret,insan kaynakları kitaplarını siteden temin edebilirsiniz.Sitenin e-bülten bölümüne üye olup gelişmelerden haber edinebilirsiniz.Sitenin sol bölümünde de TZY ve lojistik kavramlarıyla ilgili giriş düzeyinde bilgi veriliyor.Başarı öyküleri bölümünde 2 tane TZY uygulamasına yer verilmiş.Linkler bölümünde uluslarası lojistik örgütlerine yer verilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder