3 Mayıs 2016 Salı

Python Kurulumu


İş Analitikleri için Continuum Analytics yazılım şirketinin ücretsiz olan Anaconda Python dağıtımı uygun bir çözüm olacaktır.Anaconda dağıtımı içeriğinde bilim,mühendislik,matematik ve veri analizleri alanlarına yönelik 400'den fazla Python pakedi içermektedir.Bu programlama paketleri daha hızlı ve etkili programlar geliştirebilmenizi sağlamakla birlikte veri bilimcileri,mühendisler,bilim adamları,akademisyenler,analitik çalışanları için hızlı ve pratik şekilde analiz,hesaplama yapabilecekleri bir ortam oluşturur.




Bu adresten https://docs.continuum.io/anaconda/pkg-docs Python versiyonlarına göre programlama paketlerinin listesine göz atabilirsiniz. Ayrıca kurulum yaparken Python versiyonu seçmede ihtiyaçlarınızı bu programlama paketler listesi ile karşılaştırabilir ve neticesinde hangi Python versiyonu ile çalışacağınıza karar verebilirsiniz.Kurulumu ise bu https://www.continuum.io/downloads#_unix sayfada yer alan talimatları izleyerek yapabilirsiniz.

Şahsım adına ben her iki versiyonu da kullanmaktayım.Eğer sizde Linux işletim sistemi üzerinde Python 2.7 ve 3.5 ile beraber çalışmak istiyorsanız stackover forumunda http://stackoverflow.com/questions/24405561/how-to-install-2-anacondas-python-2-7-and-3-4-on-mac-os-10-9 anlatılan yöntemi kullanabilirsiniz.

Ayrıca  ipython notebook üzerinde python 2.7 ve python 3.5 ile birlikte çalışma için aşağıda yer alan linke başvurabilirsiniz. 

Python kodlarınızı çalıştırmak için Linux işletim sisteminde Terminali kullanabileceğiniz gibi Anaconda ile birlikte gelen Ipython http://ipython.org/ interaktif hesaplama ortamını Windows ve Linux işletim sistemlerinde programlarınızı test etmek,modül bazında geliştirmek veya analiz,hesaplama çalışmalarınız için kullanabilirsiniz.Ipython ortamını browser üzerinde çalıştırabilmek için de Linux 'de terminal satırına ipython notebook yazıp enter yapmanız yeterli olacaktır.Windows üzerinde Ipython notebook .exe dosyasını başlat menüsünden bularak kolaylıkla çalıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder