3 Mayıs 2016 Salı

Python Hakkında

PYTHON TEMEL KONULAR

1.Python Hakkında :

Python geniş ölçüde kullanılan yüksek seviye,genel-amaçlı,yorumlanabilir,dinamik programlama dilidir.Python'un dizayn mantığında kodun okunabilirliği vurgulanır .Python'un sözdizimi dili, C++ veya Java gibi programlama dillerine kıyasla ; programcılara birkaç satır daha az kodla kavramları ifade etmesine olanak tanır.




Python nesneye yönelik,zorunlu ve fonksiyonel programlama veya prosedürel stilleri içeren çoklu programlama paradigmalarını destekler .Aynı zamanda dinamik tip (programın çalışma zamanı içinde tip güvenliğini onaylama kontrol süreci) sistemi ve otomatikleşmiş bellek yönetimi ve geniş ve kapsamlı bir standart kütüphane içerir.

Python 1980'lerin sonunda tasarlandı ve uygulanması 1989 Aralık ayında Hollandalı programcı Guido Van Rossum tarafından yapıldı.Guido , “Python dilini geliştirmeye bir hobi arayışında olduğum programlama projesiyle başladım ve Unix/C hackerlarına cazip görünebilecek aynı zamanda ABC programlama dilinin torunu olacak , yeni bir kodlama dili için bir yorumlayıcı yazmaya karar verdim.Projenin başlığı içinde Python ismini seçtim” diye anlatmıştır.

1.1. Python'un Geliştirilme Süreci

Python'un ilk sürümü (0.9) Şubat 1991 'de Guido Van Rossum tarafından yayınlandı.Bu versiyonda önceden hazırlanmış hata yakalama,fonksiyonlar , çekirdek veri tipleri (liste,sözlük,karakter ve diğerleri gibi) ve yeni eklenen nesneye yönelik modül sistemi mevcuttu.

Python 1.0 Ocak 1994 'de yayınlandı.Bu büyük sürümde fonksiyonel programlama araçları lambda,map,filter ve reduce yer almıştı.

Python 2.0 Ekim 2000'de yayınlandı.Bu sürümde ise liste üreteçleri,unicode desteği ve garbage collection (kaynak yönetimi-gereksiz kullanılmayan hafıza alanlarının sisteme iade edilmesi) ile full garbage collector özellikleri eklenmişti.


Ve son Python 3.0 dev sürüm 2008 yılında yayınlandı.Print ifadesi fonksiyon haline getirildi.Görünümler ve yineleyiciler listelerin tahtına geçti.Kıyaslamaları sıralama için kurallar basitleştirildi.Long int veri tipi kaldırıldı sadece bir integer int veri tipi kaldı . İki integer 'in birbirine bölünmesinde sonucun int yerine float veri tipi vermesi sağlandı.Unicode-8 bit 'in yerini text-data mücadelesi aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder